2011-04-30 07:43:28• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Posztumusz könyvbemutató

Fodor István újságíró kollégánk ez év februárjában váratlanul hagyott itt bennünket, tragikus hirtelenséggel, egyik percről a másikra. Második kötetének gondolata is megfordult a fejében, de közbeszólt a sors. Ennek következtében a félbemaradt ötletet kollégája helyett Debreczeni Éva valósította meg, összegyűjtve az utóbbi két-három év legjobb írásait, megszerkesztve a posztumusz kötetet, melynek nyomdai munkálatait a Scriptor Alapítvány felkérésére a Solstiţiu Kiadó kivitelezte. Fodor István április 24-én töltötte volna a 35. évet. Mintegy születésnapi ajándékként, húsvét elteltével tegnap mutatták be a Szatmári Magyar Hírlap szerkesztőségében Az ősz illata címet viselő válogatást.

„Magyar pénz" csak ősztől

Veress László, Kövér László a Magyar Országgyűlés elnökének kabinetfőnöke lapunknak elmondta, a Szülőföldön magyarul elnevezésű pályázat szeptemberben indul. „A támogatási programot a romániai Magyar Pedagógusszövetség (RMPSZ) veszi át az Iskolaalapítványtól, ám a kiírás és elbírálás mikéntje továbbra is változatlan marad" - hangsúlyozta a magyarországi tisztviselő.

Modernizálják a tornatermet

Végre modern, minden igényeket kielégítő tornateremben sportolhatnak majd a szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai. Ősztől már a kívülről ugyan százéves, belülről azonban modernizált épületben tarthatja meg az iskolaközösség a tornaórákat, a megújuló műemlék épület ugyanakkor különböző rendezvényeknek is otthont adhat majd.

Kiállítás az összefogás jegyében

A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegének, a Vécsey ház udvarán, tegnap 300 év után ismét megszólalt a tárogató, Nagy Csaba művész hozzájárulásával. A Vécsey ház udvarán megnyitották azt a nagyszabású kiállítást, amely a szatmári békének állít emléket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: